Lean Six Sigma Green Belt IASSC® Athens

Προσθεσε στο ημερολογιο

Date and Time:

14/11/2022 9:00 am EET - 18/11/2022 - 5:00 pm EET

Τοπος

Athens Hotel City Center, Αθήνα, 115 27, Ελλάδα

Μοιρασου αυτό το προγραμμα

Description

Lean Six sigma Green belt IASSC® Athens (40 ωρών)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ


To σεμινάριο απευθύνεται:

Σε Στελέχη Επιχειρήσεων, Διευθυντές Ποιότητας, Διαχειριστές έργων οι οποίοι έχουν κάποιες θεμελιώδεις γνώσεις για την μεθοδολογία Lean Six Sigma και θέλουν να πραγματοποιήσουν έργα βελτίωσης στην εταιρεία τους ή σε πιστοποιημένους Lean Six Sigma Yellow belts.


Εισηγήτρια

Βικτώρια Τσολίδου – Lean Six Sigma Master Black Belt – IASSC Accredited training associate™


Περιγραφή προγράμματος και στόχοι

Το Lean Six sigma είναι ένα σύστημα επιχειρηματικής βελτιστοποίησης και εταιρικής διοίκησης που έχει εφαρμογή σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, σε οποιαδήποτε μεγέθους επιχείρηση και σε οποιοδήποτε τμήμα.

Η μεθοδολογία Six Sigma (6σ) είναι ένας δομημένος τρόπος προσέγγισης για τη μείωση των ελαττωματικών προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση του κόστους. Χρησιμοποιεί μια σειρά από δοκιμασμένα και μοντέρνα εργαλεία από το χώρο του TQM (Total Quality Management), της Στατιστικής και του Lean Management. Εφαρμόζεται για πάνω από δύο δεκαετίες σε εταιρείες (βιομηχανικές και παροχής υπηρεσιών) που θεωρούνται ηγέτιδες στο χώρο τους, με θεαματικά αποτελέσματα.

Ο στόχος του πενθήμερου σεμιναρίου είναι να παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες τη μεθοδολογία προσέγγισης DMAIC και τα επιμέρους εργαλεία μέσα από ένα μείγμα παρουσιάσεων πρακτικών ασκήσεων και cases studies.

Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα μετά την λήξη του σεμιναρίου να δώσουν εξετάσεις (στα αγγλικά) μέσω του διεθνή φορέα πιστοποίησης IASSC® για την απόκτηση του Six sigma Green belt certification (level 2) με επιπλέον κόστος 300 ευρώ.

Ο πιστοποιημένος Lean Six sigma Green Belt, μπορεί να ηγείται έργων βελτίωσης μικρής ή μεσαίας εμβέλειας ή να συμμετέχει κάτω από την εποπτεία ενός Black Belt σε μεγαλύτερα έργα (projects).


Ημέρα 1  Recap on Yellow belt learnings – Measure phase

Συνοπτική παρουσίαση των φάσεων που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν στο πρώτο επίπεδο, παρουσίαση των εν δυνάμει έργων βελτίωσης των συμμετεχόντων, μέτρηση της απόδοσης σε σχέση με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Ημέρα 2  Analyse phase

Ανάλυση δεδομένων, αναγνώριση αιτιών της μεταβλητότητας, δημιουργία στατιστικών αποδείξεων, δέσμευση στόχων βελτίωσης

Ημέρα 3  Analyse phase

Ανάλυση δεδομένων μέσω των στατιστικών εργαλείων SigmaXL και Minitab και μέσω πρακτικών ασκήσεων

Hμέρα 4 – Improve phase

Προσδιορισμός λύσεων, εφαρμογή λύσεων και στατιστική παρακολούθηση, βελτίωση λύσεων

Hμέρα 5 – Control phase

Στατιστικός έλεγχος, παρουσίαση στατιστικών εργαλείων για την τεκμηρίωση της βελτίωσης, καθιέρωση μέτρων της διεργασίας, δημιουργία ενός σχεδίου διαχείρισης και ελέγχου της διεργασίας.


Μέθοδος και χώρος διεξαγωγής

Ενδοεπιχειρησιακά ή σε ξενοδοχείο της πόλης

Μπορεί να γίνει επιδότηση του προγράμματος επιμόρφωσης μέσω του πόρου ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ 0,06%.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 1100 Ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ετήσια συνδρομή του στατιστικού πακέτου SigmaXL αξίας 299 $. Υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας 3 δόσεων. Αποτυχία πληρωμής κάποιας δόσης συνεπάγεται τον εξ’ ολοκλήρου αποκλεισμό του εκπαιδευόμενου από το υπόλοιπο του προγράμματος.

Για τα εξέταστρα είναι επιπλέον κόστος.

Παρέχονται οι παρακάτω εκπτώσεις:

10% σε AΜΕΑ, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη πολύτεκνης οικογένειας (4+) και σε ομαδικές εγγραφές (10+)

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής.

Event FAQs

Πότε γίνονται οι εξετάσεις IASSC;

Οι εξετάσεις σε αίθουσα πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες κάθε δίμηνο στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη, ή στην Αθήνα.

Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσω το ενδιαφέρον μου για τις εξετάσεις:

10 ημέρες πριν μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, έτσι ώστε να δώσετε εξετάσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης στον εξεταστικό φορέα.

Αν δεν θέλω να δώσω εξετάσεις τώρα, μπορώ να το κάνω αργότερα;

Ναι μπορείτε να δώσετε εξετάσεις όταν εσείς το θέλετε.

Μπορώ να δώσω εξετάσεις εξ αποστάσεως;

Βεβαίως, μπορείτε να δώσετε εξ αποστάσεως εξετάσεις μέσω της Peoplecert, τα εξέταστρα διαφέρουν, λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Peoplecert.

Πρέπει να είμαι κάτοχος του Yellow Belt για να παρακολουθήσω το πρόγραμμα;

Όχι δεν χρειάζεται να έχετε το Yellow Belt, αυτό που χρειάζεται είναι όμως να έχετε εκπαιδευτεί τουλάχιστον 40 ώρες στο πρώτο επίπεδο, να έχετε καλύψει δηλαδή το Define, Measure και Control έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα. Στο green διδάσκεστε Analyse, Improve και κάποια advanced tools των άλλων φάσεων.

Η ύλη των εξετάσεων ποιά είναι;

Ακολουθούμε πιστά το bok του φορέα, η ύλη είναι συναθροιστική για τις εξετάσεις, δηλαδή εξετάζεστε στα του Yellow και του Green μαζί.

Εληξε
en_USEnglish
Skip to content