01/02/2016

Events

Πρόγραμμα σεμιναρίων

 

 

Jun
13
Thu
2019
Lean Six Sigma Yellow Belt IASSC® online @ Online
Jun 13 @ 9:00 am – Jun 21 @ 5:00 pm

Lean Six Sigma Yellow belt IASSC®onlineRegister now

Διάρκειας ενός μήνα με 40 ώρες ζωντανής εισήγησης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ     ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

650.00Add to cart

To σεμινάριο πιστοποίησης Lean Six Sigma Yellow belt IASSC® απευθύνεται:


Σε Στελέχη Επιχειρήσεων, Διευθυντές Ποιότητας, Διαχειριστές έργων ή σε όποιον ενδιαφέρεται για την βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και δραστηριοτήτων της επιχείρησης, που επιδρούν στην ποιότητα, στο κόστος και στην ικανοποίηση των πελατών.

Εισηγήτρια


Βικτώρια Τσολίδου – Lean Six Sigma Master Black Belt – IASSC Accredited Training Associate™

Περιγραφή προγράμματος και στόχοι

Το Lean Six sigma είναι ένα σύστημα επιχειρηματικής βελτιστοποίησης και εταιρικής διοίκησης που έχει εφαρμογή σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, σε οποιαδήποτε μεγέθους επιχείρηση και σε οποιοδήποτε τμήμα.and, first of all, also, another, furthermore, finally, in addition

Η μεθοδολογία Six Sigma (6σ) είναι ένας δομημένος τρόπος προσέγγισης για τη μείωση των ελαττωματικών προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση του κόστους. Χρησιμοποιεί μια σειρά από δοκιμασμένα και μοντέρνα εργαλεία από το χώρο του TQM (Total Quality Management), της Στατιστικής και του Lean Management. Εφαρμόζεται για πάνω από δύο δεκαετίες σε εταιρείες (βιομηχανικές και παροχής υπηρεσιών) που θεωρούνται ηγέτιδες στο χώρο τους, με θεαματικά αποτελέσματα. and,and, first of all, also, another, furthermore, finally, in addition

Ο στόχος του εξ αποστάσεως σεμιναρίου είναι να παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες τη μεθοδολογία προσέγγισης DMAIC και τα επιμέρους εργαλεία μέσα από ένα μείγμα παρουσιάσεων πρακτικών ασκήσεων και cases studies. and, first of all, also, another, furthermore, finally, in addition

Οι συμμετέχοντες  του σεμιναρίου Lean Six sigma Yellow belt έχουν την δυνατότητα μετά την λήξη του σεμιναρίου να δώσουν εξετάσεις (στα αγγλικά) μέσω του διεθνή φορέα πιστοποίησης IASSC ®για την απόκτηση του Six sigma Yellow belt certification (level 1) με επιπρόσθετο κόστος.

Μέθοδος και χώρος διεξαγωγής


Συνδυασμός των παρακάτω 2 μεθόδων:

-Εξ αποστάσεως ασύγχρονη τηλεκπαίδευση – διαδικασία διδασκαλίας όπου δεν απαιτείται η ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων. Η διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (moodle), κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή, από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

-Εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση – διαδικασία διδασκαλίας με ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων σε πραγματικό χρόνο, όπου όμως δεν απαιτείται ο εκπαιδευτής και οι εκπαιδευόμενοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία γίνεται με τη μορφή τηλεδιασκέψεων και η παρακολούθηση των εισηγήσεων γίνεται σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (Cisco webex), κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή, από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι ημέρες και οι ώρες προκαθορίζονται σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες και επίσης μαγνητοσκοπούνται έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ξαναδούν την εισήγηση όποτε θελήσουν.

Περιεχόμενα εκπαίδευσης

1.0 Define Phase

1.1 The Basics of Six Sigma
1.1.1 Meanings of Six Sigma
1.1.2 General History of Six Sigma & Continuous Improvement
1.1.3 Deliverables of a Lean Six Sigma Project
1.1.4 The Problem Solving Strategy Y = f(x)
1.1.5 Voice of the Customer, Business and Employee
1.1.6 Six Sigma Roles & Responsibilities

1.2 The Fundamentals of Six Sigma
1.2.1 Defining a Process
1.2.2 Critical to Quality Characteristics (CTQ’s)
1.2.3 Cost of Poor Quality (COPQ)
1.2.4 Pareto Analysis (80:20 rule)
1.2.5 Basic Six Sigma Metrics
a. including DPU, DPMO, FTY, RTY Cycle Time

1.3 Selecting Lean Six Sigma Projects
1.3.1 Building a Business Case & Project Charter
1.3.2 Developing Project Metrics
1.3.3 Financial Evaluation & Benefits Capture

1.4 The Lean Enterprise
1.4.1 Understanding Lean
1.4.2 The History of Lean
1.4.3 Lean & Six Sigma

1.4.4 The Seven Elements of Waste
a. Overproduction, Correction, Inventory, Motion, Overprocessing, Conveyance, Waiting.
1.4.5 5S
a. Straighten, Shine, Standardize, Self-Discipline, Sort

2.0 Measure Phase

2.1 Process Definition
2.1.1 Cause & Effect / Fishbone Diagrams
2.1.2 Process Mapping, SIPOC, Value Stream Map
2.1.3 X-Y Diagram
2.1.4 Failure Modes & Effects Analysis (FMEA)

2.2 Six Sigma Statistics
2.2.1 Basic Statistics
2.2.2 Descriptive Statistics
2.2.3 Normal Distributions & Normality
2.2.4 Graphical Analysis

2.3 Measurement System Analysis
2.3.1 Precision & Accuracy
2.3.2 Bias, Linearity & Stability
2.3.3 Gage Repeatability & Reproducibility
2.3.4 Variable & Attribute MSA

2.4 Process Capability
2.4.1 Capability Analysis
2.4.2 Concept of Stability
2.4.3 Attribute & Discrete Capability
2.4.4 Monitoring Techniques

3.0 Control Phase

3.1 Lean Controls
3.1.1 Control Methods for 5S
3.1.2 Kanban
3.1.3 Poka-Yoke (Mistake Proofing)

3.2 Six Sigma Control Plans
3.2.1 Cost Benefit Analysis
3.2.2 Elements of the Control Plan
3.2.3 Elements of the Response Plan

Μπορεί να γίνει επιδότηση του προγράμματος επιμόρφωσης μέσω του πόρου ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ 0,24% εφόσον κατατεθεί 20 ημερολογιακές ημέρες πριν.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 650 ΕυρώΥπάρχει η δυνατότητα τμηματικής πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας 6 δόσεων. Αποτυχία πληρωμής κάποιας δόσης συνεπάγεται τον εξ’ ολοκλήρου αποκλεισμό του εκπαιδευόμενου από το υπόλοιπο του προγράμματος.

Παρέχονται οι παρακάτω εκπτώσεις:

10% σε AΜΕΑ, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη πολύτεκνης οικογένειας (4+) και σε ομαδικές εγγραφές (10+)

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής και αποστείλτε τη στο info@greeceleansixsigma.gr

and,

and, first of all, also, another, furthermore, finally, in addition

Sep
2
Mon
2019
Lean Six Sigma Yellow Belt IASSC® Sofia @ Hotel at City Centre
Sep 2 @ 9:00 am – Sep 6 @ 4:30 pm
Lean Six Sigma Yellow Belt IASSC® Sofia @ Hotel at City Centre

This 5-day Lean Six Sigma (LSS) Yellow Belt workshop serves to provide participants with the knowledge and tools to perform the role of a LSS Yellow Belt. The LSS Yellow Belt training materials are comprehensive and include the phases of the LSS body of knowledge covering the background and history of LSS as well as the Define, Measure and Control phases of the DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, and Control) process. This course is ideal for those who wish to understand the basics of LSS as well as gain useful statistical and business tools associated with the Define, Measure and Control phases of the DMAIC process.

What is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is a business management philosophy, which aims to improve effectiveness and efficiency, at the same time, in order to improve customer experience. Lean Six Sigma is a culture of improvement, innovation and leadership, combining the principles of Lean (waste elimination) and Six Sigma (variation justification) into a cohesive and powerful skill set to drive positive results.

How can Lean Six Sigma help you?

Lean Six Sigma training provides you with the knowledge and tools maximize time, cost, and labor resources in order to consistently meet and exceed internal and external customer expectations.

Who Should Attend?

Employees from all industries and at all levels in the organization will greatly benefit from the LSS Yellow Belt training course. The LSS Yellow Belt Training Course is fundamental training for those who need to support LSS and other continuous improvement projects. Please call us for more information on this course.

Body of Knowledge

1.0 Define Phase

1.1 The Basics of Six Sigma
1.1.1 Meanings of Six Sigma
1.1.2 General History of Six Sigma & Continuous Improvement
1.1.3 Deliverables of a Lean Six Sigma Project
1.1.4 The Problem Solving Strategy Y = f(x)
1.1.5 Voice of the Customer, Business and Employee
1.1.6 Six Sigma Roles & Responsibilities

1.2 The Fundamentals of Six Sigma
1.2.1 Defining a Process
1.2.2 Critical to Quality Characteristics (CTQ’s)
1.2.3 Cost of Poor Quality (COPQ)
1.2.4 Pareto Analysis (80:20 rule)
1.2.5 Basic Six Sigma Metrics
a. including DPU, DPMO, FTY, RTY Cycle Time

1.3 Selecting Lean Six Sigma Projects
1.3.1 Building a Business Case & Project Charter
1.3.2 Developing Project Metrics
1.3.3 Financial Evaluation & Benefits Capture

1.4 The Lean Enterprise
1.4.1 Understanding Lean
1.4.2 The History of Lean
1.4.3 Lean & Six Sigma
1.4.4 The Seven Elements of Waste
a. Overproduction, Correction, Inventory, Motion, Overprocessing, Conveyance, Waiting.
1.4.5 5S
a. Straighten, Shine, Standardize, Self-Discipline, Sort

2.0 Measure Phase

2.1 Process Definition
2.1.1 Cause & Effect / Fishbone Diagrams
2.1.2 Process Mapping, SIPOC, Value Stream Map
2.1.3 X-Y Diagram
2.1.4 Failure Modes & Effects Analysis (FMEA)

2.2 Six Sigma Statistics
2.2.1 Basic Statistics
2.2.2 Descriptive Statistics
2.2.3 Normal Distributions & Normality
2.2.4 Graphical Analysis

2.3 Measurement System Analysis
2.3.1 Precision & Accuracy
2.3.2 Bias, Linearity & Stability
2.3.3 Gage Repeatability & Reproducibility
2.3.4 Variable & Attribute MSA

2.4 Process Capability
2.4.1 Capability Analysis
2.4.2 Concept of Stability
2.4.3 Attribute & Discrete Capability
2.4.4 Monitoring Techniques

5.0 Control Phase

5.1 Lean Controls
5.1.1 Control Methods for 5S
5.1.2 Kanban
5.1.3 Poka-Yoke (Mistake Proofing)

5.3 Six Sigma Control Plans
5.3.1 Cost Benefit Analysis
5.3.2 Elements of the Control Plan
5.3.3 Elements of the Response Plan

LSS Yellow Belt Certification Examination through IASSC®:

Costs for examination are not included in this training program.