Κατερίνη, 3 Μαΐου 2017

Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας επενδύει στην επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της. Διοίκηση και στελέχη της Τράπεζας μυήθηκαν στις αρχές και τις μεθόδους του lean management (Λιτή Διοίκηση/Διαχείριση) που αποτελεί την πιο σύγχρονη και ευρέως διαδεδομένη τάση στη διοίκηση Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την πιστοποιημένη και εξειδικευμένη στο εν λόγω αντικείμενο Συμβουλευτική Εταιρεία «Greece Lean Six Sigma».

Προσανατολισμός της Τράπεζας είναι η υψηλή παραγωγικότητα και ποιότητα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με τη μέγιστη βελτίωση της εταιρείας και όλων των διαδικασιών εργασίας. Η εφαρμογή των πρακτικών της λιτής διαχείρισης απαντά σ’ αυτό το στόχο ενώ παράλληλα καθοδηγεί σε αλλαγές στον τρόπο σκέψης των εργαζομένων και του διοικητικού προσωπικού. Προϋπόθεση για την επίτευξη της λιτής διοίκηση είναι η ομαδική δουλειά, η από κοινού λήψη των αποφάσεων, η πλήρης προσήλωση στη δουλειά και η σταθερή αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων, πρακτικές που πλέον εφαρμόζει η Τράπεζα της Πιερίας βαδίζοντας με σταθερότητα και αισιοδοξία στη νέα, πολλά υποσχόμενη, εποχή.

Ένα βήμα παραπάνω, το ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας έλαβε γνώση και για τη μέθοδο του Λιτού Έξι Σίγμα (Lean Six Sigma), δηλαδή το συνδυασμό της εφαρμογής της Λιτής Διοίκησης στο πλαίσιο του Έξι Σίγμα (φιλοσοφία ποιοτικής διαχείρισης και µεθοδολογία στατιστικού ελέγχου). Η μέθοδος αυτή ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας επιχείρησης να εφαρμόσει καινοτόμες πρακτικές και πρότυπα διοίκησης ώστε να επιβιώσει και αναπτυχθεί στις σύγχρονες αναδυόμενες συνθήκες αγοράς. Χρησιμοποιείται στις μέρες μας, για τη βελτίωση κάθε τομέα των επιχειρήσεων, από την παραγωγή μέχρι την διεύθυνση προσωπικού και από την τεχνική υποστήριξη μέχρι το τμήμα εξυπηρέτησης.

Η Τράπεζα Πιερίας ευχαριστεί την «ΦΑΡΟΣ» Συμβουλευτική και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου της για την υλοποίηση του σεμιναρίου.

Πηγή 

Categories: News

en_USEnglish
Skip to content